Agripro blir en del av Axima

Axima AB förvärvar Agripro AB, och utökar därmed sitt verksamhetsområde med Agripros befintliga anläggningar i Kumla och Flen. Övertagandet sker den 1 juni i år, och på sikt kommer anläggningarna byta namn till Axima AB.

Agripro AB blir en del av Axima, som genom förvärvet utökar sitt verksamhetsområde med Örebro, Södermanlands och Värmlands län. På bilden från vänster till höger; Carl Lindell, vd Axima AB, Tomas Nilsson, Agripro AB, Johan Fredricson, Axima AB, och Morgan Broberg, Axima AB. Foto: Axima

– Vi har en mycket stor framtidstro på vår verksamhet och det är riktigt spännande att få möjligheten att utöka geografin i vårt Axima. Tillsammans med vår strategi och starka leverantörer hoppas vi på att skapa en gedigen verksamhet som skapar god kundnytta. Förvärvet blir en stor utmaning för oss och det gillar vi att ta oss an, säger Carl Lindell, vd på Axima, i ett pressmeddelande.

Sysselsätta 250 personer

Enligt Carl har man sett att den nya återförsäljarstrukturen med större maskinhandelskedjor skapar en större flexibilitet.

– Det passar Axima då vi redan finns etablerade på 19 orter. Med nuvarande förvärv så kommer vi att sysselsätta upp emot 250 anställda fördelat på 21 orter och det är vi mycket stolta över. Axima har även samarbetspartners i Sunne, Tranås och Värnamo för att säkerställa en bra täckning i hela vårt område, säger han.

Behålla tryggheten

Att bli en del av Axima ser Agripros vd Tomas Nilsson som ett sätt att bibehålla tryggheten och framtidstron hos både personal och kunder.   

– Vi känner stor optimism med att integreras i Axima-teamet och att utvecklas för att bli ännu starkare på marknaden. Axima drivs av ett gott entreprenörskap och har en ödmjuk framtoning som passar oss, säger Tomas Nilsson, vd på Agripro som kommer att arbeta kvar som vd för bolaget.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 10 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste