Högsta utdelningen i Lantmännens historia

Ett rekordstarkt resultat under 2020 har bidragit till att Lantmännen beslutat om den högsta utdelningen någonsin. 902 miljoner kronor kommer att delas ut till medlemmarna.

Utdelningen på 902 miljoner kronor är den högsta i Lantmännens historia, och sedan 2016 har Lantmännen delat ut cirka tre miljarder kronor. På bild Lantmännens styrelseordförande Per Lindah. Foto: Lantmännen

– Vi kan nu se tillbaka på 2020 och konstatera att det är vårt mest framgångsrika år hittills och att fjolårets fantastiska resultat nu kommer våra medlemmar till del. Vi är mycket glada över att kunna göra en ny rekordutdelning som bidrar till uppdraget att öka lönsamheten på medlemmarnas gårdar. Vi ser fram emot att tillsammans med våra medlemmar, aktiva svenska lantbrukare, fortsätta utveckla svenskt lantbruk och bidra till att trygga svensk livsmedelsförsörjning, säger Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl, i ett pressmeddelande.

Lantmännens resultat för 2020, efter finansnetto och justerat för jämförelsestörande poster, uppgick till 2 041 MSEK, vilket är en ökning från 1 877 MSEK år 2019.

– Lantmännens rekordresultat för 2020 är ett kvitto på att vi varit framgångsrika i vårt långsiktiga arbete med att skapa robusta och lönsamma affärer i alla delar av koncernen. Vår förmåga att hantera oväntade utmaningar har satts på prov under pandemin, men vi har hittills lyckats hantera det väl, mycket tack vare stora och viktiga insatser från alla kompetenta och lojala medarbetare, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

Utdelningen beslutades i enlighet med styrelsens förslag på Lantmännens digitala föreningsstämma i dag, den 11 maj, och kommer att utbetalas den 21 maj 2021.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste