Han tar över på Scandi Standard

Otto Drakenberg utses till tillfällig vd och koncernchef för Scandi Standard, efter Leif Bergvall Hansens avgång.

Inledningsvis kommer Otto Drakenberg bland annat fokusera på situationen på svenska Kronfågel. Foto: Privat

Tillsättningen av Otto Drakenberg betyder att Leif Bergvall Hansen får lämna företaget med omedelbar verkan. Det skriver Scandi Standard i ett pressmeddelande.

Otto Drakenberg har en lång erfarenhet av arbete inom näringslivet och har tidigare haft olika interim uppdrag för exempelvis Svegro, Selecta och Twilfit. Han har även varit vd för Carlsberg, Moment Group och Acrusgruppen. Otto Drakenberg är även styrelseordförande för Svegro och Spendrups.

Johan Bygge, styrelseordförande för Scandi Standard motiverar valet av Otto med att man behöver stärka ledarskapet på koncernnivå för att på så vis påskynda ett antal projekt och processer inom bolaget.

­– Inledningsvis kommer Otto Drakenberg att fokusera på situationen på svenska Kronfågel, och samtidigt ägna sig åt att hitta en hållbar lösning för den danska verksamheten Ready-to-cook. Genom tillsättningen ska vi fortsätta verka för att uppfylla bolagets högt ställda krav på djuromsorg och livsmedelssäkerhet så att alla ska kunna känns sig trygga med våra produkter, säger Johan i pressmeddelandet.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Hållbarhetsklivet för svenskt lantbruk

Krönika: Systematiskt miljö- och klimatarbete under 20 år med tydliga mål vad man vill åstadkomma. Hur många branscher kan berätta detta för marknaden? Jag läste nyligen igenom strategin för Greppa Näringen för perioden fram till 2027, projektet som omfattar drygt 10 000 av Sveriges livsmedelsproducenter och täcker nästan hälften av den svenska åkerarealen. Fantastiskt vilket arbete som lagts ner under åren och så rätt i tiden för de kommande årens hållbarhetsarbete.

 

Kommentera