Vd-byte på Hencol

Den 1 augusti tar Jonas Myrgren över rollen som vd på AgTech-bolaget Hencol, då Johan Karlberg valt att gå vidare mot nya utmaningar.

Hencol är ett företag inom Animal AgTech-sektorn och har utvecklat ett beslutsstöd inom djurhållning som bygger på Big Data och AI-algoritmer, som ger lantbrukare information i realtid. I augusti lämnar Johan Karlberg över rollen som vd till Jonas Myrgren. Foto: Hencol

Jonas Myrgren har lång erfarenhet och har bland annat byggt upp bolag från startup/scaleup till ledande internationella företag. Han kommer närmast från företaget SHL Healthcare där han innehaft olika roller, både nationella och internationella.

– Jordens befolkning är snart åtta miljarder människor och alla behöver bra mat – det vill säga alla behöver en bonde varje dag. Samtidigt kämpar jordbrukare för sin framtid. Med min bakgrund, uppvuxen på bondgård, känns det otroligt fint att bli en del av teamet som skapar förutsättningar för en transparent, mer lönsam och mer hållbar kedja från jord till bord, i dag och i framtiden, säger Jonas Myrgren, i ett pressmeddelande.

Nuvarande vd Johan Karlberg har varit med och utvecklat företaget dit det är i dag, men väljer nu att gå vidare med nya utmaningar.

– Jag vill ta tillfälle i akt och tacka alla våra kunder, investerare och partners för ett fantastiskt samarbete och engagemang. Ett extra stort tack till vårt team som levererar i alla lägen. Det ska bli spännande att fortsätta följa bolaget som delägare på resan med så mycket som nu är på gång, säger Johan Karlberg.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 07 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Hållbarhetsklivet för svenskt lantbruk

Krönika: Systematiskt miljö- och klimatarbete under 20 år med tydliga mål vad man vill åstadkomma. Hur många branscher kan berätta detta för marknaden? Jag läste nyligen igenom strategin för Greppa Näringen för perioden fram till 2027, projektet som omfattar drygt 10 000 av Sveriges livsmedelsproducenter och täcker nästan hälften av den svenska åkerarealen. Fantastiskt vilket arbete som lagts ner under åren och så rätt i tiden för de kommande årens hållbarhetsarbete.

 

Kommentera