Ny lantbrukspodd med radioprofilen Lotta Bromé

Växa lanserar Kopodden där framgångsrika lantbrukare delar sina framgångsprojekt. I podden som har premiär den 14 juni, får lyssnarna även följa med Lotta Bromé till vinnarna av Årets Mjölkbonde.

I Kopodden intervjuas vinnarna av Lotta Bromé - en flerfaldigt prisbelönad programledare - som under många år ledde Sveriges Radios största aktualitetsprogram P4 extra. Foto: Växa Sverige

I Kopodden, med sina tio avsnitt, kommer bland annat vinnarna av Årets Mjölkbonde att intervjuas av Lotta Bromé, känd från Sveriges Radio och P4 Extra.

– Vid mötena har jag imponerats av hur många olika områden man behöver ha koll på som bonde, säger Lotta Bromé i pressmeddelandet. Foto: Växa Sverige

– Jag tycker det är jättespännande! Jag är uppväxt i bondebygd i Västergötland med åkern bara ett stenkast bort och har under inspelningarna träffat lantbrukare från olika delar av landet, vår landsbygdsminister och inte minst kor, säger Lotta Bromé i ett pressmeddelande.

Berättar om sin vardag

Mjölkföretagarna som medverkar i podden får berätta om sin vardag och om ett eller flera ämnen som de är speciellt intresserade av. Podden tar upp allt från ledarskap, avel och djurhälsa, till marktillgång, generationsskifte och vikten av att ha roligt på jobbet. Enligt Växa så berättar lantbrukarna även om vikten av att vara stolt över sitt arbete som företagare, bonde och matproducent.

– Vid mötena har jag imponerats av hur många olika områden man behöver ha koll på som bonde. Jag ser också tydligt hur lantbrukarens vardag är långt från den Emil i Lönneberga-idyll som kanske många tror.

Hon hoppas att podden ska bidra till att kunskapen om svenskt lantbruk ökar.

Kopodden

För att alla lantbrukare ska kunna lyssna till podden vid starten på arbetsdagen släpps poddavsnitten varje måndag morgon kl 03.00 från och med 14 juni till och med 16 augusti.

De 10 vinnarna av Årets Mjölkbonde, experter från Växa, Sveriges landsbygdsminister och andra experter medverkar i podden. Lantbrukaren berättar om vilka ämnen som är och varit viktiga för gårdens utveckling, och flera av ämnena kommenteras av Växas rådgivare och specialister.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 07 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Hållbarhetsklivet för svenskt lantbruk

Krönika: Systematiskt miljö- och klimatarbete under 20 år med tydliga mål vad man vill åstadkomma. Hur många branscher kan berätta detta för marknaden? Jag läste nyligen igenom strategin för Greppa Näringen för perioden fram till 2027, projektet som omfattar drygt 10 000 av Sveriges livsmedelsproducenter och täcker nästan hälften av den svenska åkerarealen. Fantastiskt vilket arbete som lagts ner under åren och så rätt i tiden för de kommande årens hållbarhetsarbete.

 

Kommentera