Granskar de röda gubbarna

Konsumenten har rätt att veta var jordgubbar och andra frukter och grönsaker kommer ifrån – Jordbruksverket kontrollerar att märkningen stämmer.

Jordbruksverket kollar att märkningen av jordgubbarnas ursprung stämmer, oavsett om de säljs i butik, vid torghandeln eller vid vägkanten. Foto: Thinkstock

– Även i dessa tider med spridningen av covid-19 ska konsumenten kunna veta varifrån jordgubbarna kommer. Därför gör Jordbruksverket även i år kontroller som kommer att genomföras så coronasäkra som möjligt, säger Waldemar Ibron på Jordbruksverket i ett pressmeddelande.

Jordbruksverket kommer att kontrollera så att ursprungsland och kvalitetsklass tydligt framgår vid försäljningsstället. Kontrollerna sker i detaljhandelsledet samt vid torghandel och försäljning vid vägkanter.

– Vi får en del tips från uppmärksammade konsumenter som misstänker att jordgubbar är felmärkta eller som stött på jordgubbar utan märkning. Alla tips uppskattas och de kan vara till stor hjälp i arbetet med kontrollerna, säger Waldemar. 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 07 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste