Ny tjänst ger koll vid spannmålsaffären

Nu presenterar företaget Skira den nya tjänsten Lumen, som ger prisinformation före, under och efter en spannmålsaffär. Bland annat kan Lumen tala om exakt vad det är som påverkade priset.

– Lumen ska ge dig en fullständig bild av hur du förhåller dig till marknaden, oavsett om det handlar om beslut för inköp, försäljning eller investering i torkanläggning, säger Joel Glemne, produktansvarig på Skira. Foto: Carolina Wahlberg

– Om det är sorter, proteinhalter, falltal, leveransperioder eller något annat, så att du kan dra dina slutsatser kring prisbilden i en viss tidpunkt, säger Felicia Bindekrans, sälj- och marknadsansvarig på Skira, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med Skira Marknad skapar tjänsten enligt Skira en plattform som ger tillgång till marknadsinformation både inför, under och efter avslutad affär. Enligt företaget kan man även använda tjänsten för att jämföra priser med internationella indexrörelser.

Lantbrukaren Christoffer Anderson från Mantorp har varit delaktig i utvecklingen av tjänsten.

– Lumen kommer helt förändra spannmålsaffären. Tidigare har jag saknat information om hur den svenska spannmålsmarknaden ser ut, men det som gör Lumen enastående är att det inte finns någon “censur” – jag ser var jag fått betalt och jag ser vad någon annan har fått betala för det, säger han.

Företaget beskriver tjänsten som ett paradigmskifte när det kommer till att sprida information inom spannmålsmarknaden.

– Det är kittlande att kunna släppa ett verktyg med ett revolutionerande värde och samtidigt veta att det bara är början. När alla priser och avslut, oavsett geografi, presenteras så att de blir relevanta för just dig, så ger det möjligheter du som lantbrukare tidigare inte haft, säger Joel Glemne, produktansvarig på Skira.

På företaget jobbar man just nu med att introducera strukturerad riskestimering, framtidsprognoser och stöd för kostnadskalkylering för att underlätta spannmålsplanering för lantbrukare.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 14 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste