Satsar på nytt bageri i Landskrona

Pågen bygger ut sin bageriverksamhet på ett transportmässigt strategiskt läge med närhet till råvarorna. Syftet är att kunna öka sin förmåga att leverera mer dagsfärskt bröd och säkra sin framtida utveckling. 

 

Att kunna baka mer bröd, är viktigt för att Pågens ska kunna säkra sin tillväxt framåt. Foto: Pågen


För att kunna säkra sin tillväxt framåt och öka bagerikapaciteten satsar Pågen på ett nytt bageri i Landskrona. Syftet är att kunna baka mer bröd nattetid för att leverera mer dagsfärskt bröd på morgonen till butiker runt om i landet. 

Företaget tror att efterfrågan på bröd kommer att öka framöver eftersom bröd är en växtbaserad produkt. 

– Vi har haft en god tillväxt under flera år. Målet med att bygga ett nytt bageri är att kunna tillmötesgå konsumenternas önskan om att kunna köpa färskt bröd och säkra vår leveransförmåga även framåt. Likaså måste vi kunna utveckla vår verksamhet och möjliggöra tillväxt och expansion även utanför Sveriges gränser, säger Anders Carlsson Jerndal, vd Pågen, i ett pressmeddelande.

Etableringen påbörjas så snart tillstånd och tillhörande processer möjliggör byggstart.  

Att öka bagerikapaciteten är en del i Pågens arbete med att minska matsvinnet från deras brödproduktion. En nyckelfaktor är enligt företaget  att kunna erbjuda konsumenterna så färskt bröd som möjligt. 

Enligt företaget slänger hälften av alla konsumenter bröd för att det möglar och att två av fem slänger bröd för att det upplevs för torrt. 

I Pågens hållbarhetsredovisning från 2020 redovisar de bland annat en minskning av svinnet i butik, där andelen osålda returbröd gått ner med hela nio procent sedan företaget började leverera mer dagsfärskt bröd. 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 22 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera