Grönt kraftpaket med många nyheter

Deutz-Fahr lanserar nu den senaste versionen av sin 250-hästkrafters traktor i den övre mellanklassen 7250. Den nya steg 5-motorn och SDF-transmissionen ska ge bättre vridmoment och dragkraft, i kombination med en uppdaterad hytt för bättre komfort och effektivare redskapsstyrning.

Med flera nyheter rörande motor, transmission, hytt, hydraulsystem och uppkoppling är Deutz-Fahrs senaste generation av modellen 7250 både starkare och mer användarvänlig.

Efter den nya generationen av 5-serien kommer nu också en uppdatering i 7-serien från Deutz-Fahr. Den mångsidiga och starka 7250 erbjuds nu i de två nya versionerna TTV och TTV HD, där man bland annat använder en SDF TTV Compound-transmission för ökad dragkraft och bättre förarkomfort. Utöver förbättrad kraftöverföring ger den nya transmissionen också ökade serviceintervaller på 2 000 timmar.

Hög mekanisk överföring

Under den nya huven med en mer sluttande design sitter en Deutz TCD 6.1 motor i den senaste utsläppsklassen som ger en effekt på 247 hästkrafter och ett vridmoment på 1 072 Newtonmeter. Tillsammans med den nya transmissionen når nya 7250 TTV en maximal hasighet på 60 kilometer i timmen vid 1 800 varv per minut.

Den nya transmissionen har också en aktiv stoppfunktion som Deutz-Fahr kallar PowerZero, samt den inställbara PowerShuttle fram/back-funktionen. Effektiva hydrostatenheter i samspel med optimerade mekaniska komponenter ger enligt Deutz-Fahr en transmission med hög mekanisk överföring när den behövs som mest, exempelvis vid tung jordbearbetning.

Nytt hydraulsystem

Lyftkapaciteten i den främre och bakre lyftanordningen är 5 450 respektive 10 000 kilo. I HD-versionen är den bakre trepunktslyftens lyftkapacitet 11 100 kilo. I den nya 7250 har Deutz-Fahr också satsat på ett nytt hydraulsystem med ett maximalt flöde på 210 liter per minut och 90 liter uttagbar oljemängd. Traktorn kan utrustas med droppsäkra hydraulkopplingar och är förberedd för TIM, som ger ISOBUS-redskap möjlighet att styra vissa av traktorns funktioner för effektivare och bekvämare arbete.

Trådlös anslutning

MaxiVision-hytten har en högre placering för bättre sikt som nu kan utrustas med en förbättrad pneumatisk hyttfjädring, samt ett förarsäte som kan vridas 23 grader och som har ett aktivt ventilationssystem. En ny GPS-mottagare med RTK korrektion kan kompletteras med en ny automatisk vändtegsfunktion.

Deutz-Fahr har också infört den nya ISOBUS-monitorn iMonitor 3 med ett flertal nya funktioner. Genom iMonitor 3 möjliggörs bland annat datautbyte via agrirouter. Upp till fyra kameror kan anslutas och även smarta mobiler och surfplattor kan anslutas trådlöst via XTEND-funktionen. Denna funktion underlättar enligt Deutz-Fahr kalibreringen av redskap eftersom föraren slipper gå in och ut ur hytten om man har telefonen med sig vid redskapet. Även fjärrsupport finns tillgängligt. 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 22 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera