Fleet management effektiviserar balhantering

Att allt fler lantbrukare och maskinstationer använder funktioner för smart lantbruk där uppdrag kan skickas från kontoret till traktorn har Krone snappat upp. Med Krone Smart Telematics kan också balpressning och balhantering planeras genom så kallat fleet management.

Smart digital teknik inom lantbruket kan med relativt enkla medel förenkla vardagen för lantbrukare och maskinstationer, exempelvis genom fleet management där uppdrag kan skickas direkt till traktorn. Foto: Krone

Pressning av balar är en tjänst som i dag till stor del utförs av maskinstationer, och har man flera ekipage och många uppdragsgivare kan det vara värt att titta på en lösning med fleet management för planering, övervakning och uppföljning av arbetet.

Tyska Krone erbjuder både rund, och storbalspressar, och med systemet Krone Smart Telematics och molntjänster som Agrirouter kan information skickas från kontoret till maskiner och mellan olika maskiner för att underlätta arbetsplaneringen.

Genom Smart Telematics sparas information om utfört arbete som kan ligga till grund för uppföljning och fakturering. Foto: Krone

Enligt Krone kan man genom synkroniserade processer optimera torktiden för att uppnå ett foder med högre kvalitet samt bättre maskineffektivitet.
Samtidigt hjälper dessa digitala funktioner till att optimera transportkedjan när man hämtar upp de plastade balarna.

Utrustas balpressarna med våg och mätsystem för TS-halt blir också den data som samlas in från olika fält ett bra underlag för redovisning av utförda jobb och kvalitén av det skördade fodret.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 23 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera