Stigande globala matpriser

FAO rapporterar om stigande globala matpriser för tolfte månaden i rad. Och livsmedelspriserna är nu på sin högsta nivå sedan 2011.

 

Den globala prisuppgången i maj drevs av stigande pris på vegetabiliska oljor, socker och spannmål. Foto: Carolina Wahlberg

Förenta Nationernas livsmedels- och jordbruksorganisation, FAO:s, livsmedelsprisindex, som mäter månatliga förändringar för en korg bestående av spannmål, oljeväxter, mejeriprodukter, kött och socker, var i genomsnitt 127,1 i maj jämfört med 121,3 i april. Prisuppgången i maj drevs av stigande pris på vegetabiliska oljor, socker och spannmål.

Jämfört med samma period föregående år så låg prisindexet 36,1 procentenheter högre i maj.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 24 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera