Stiltje för svenska matpriser

Även om de globala livsmedelspriserna stiger så ligger de svenska priserna stilla i maj.

 

Under de senaste tolv månaderna är det just frukt och grönt som sjunkit mest i pris där frukten minskat i pris med 10,8 procent under perioden. Foto: Mostphotos

Enligt senaste konsumentprisindex (KPI) från SCB sjönk priserna på livsmedel marginellt under maj månad med 0,1 procent, samtidigt som samtliga konsumentpriser ökade med 0,2 procent.

Priset på grönsaker sjönk med 3,9 procent där det framförallt var blomkål, potatis och lök som minskade i pris. Under de senaste tolv månaderna är det just frukt och grönt som sjunkit mest i pris där frukten minskat i pris med 10,8 procent under perioden.

I maj ökade en del kategorier i pris och då framförallt priset på smör och annat smörgåsfett som steg i pris med 3,3 procent. Priset på nötkött steg med 1,9 procent, griskött med 2,5 procent och fjäderfä sjönk med 0,1 procent.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 24 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera