Han tar över som vd på Gård & Djurhälsan

I höst tillträder veterinären Håkan Henrikson som vd för Gård & Djurhälsan. ”Jag känner mig mycket hedrad och inspirerad över förtroendet”, säger han.

– Jag känner mig mycket hedrad och inspirerad över förtroendet att leda samt vidareutveckla bolaget. Gård & Djurhälsan har en mycket viktig roll för svensk köttproduktion, säger Håkan Henrikson som till hösten tillträder som ny vd på Gård & Djurhälsan. Foto: Gård & Djurhälsan

– Efter mina år som svensk chefsveterinär i EU kan jag konstatera att vi har en fantastisk djurhållning i Sverige, som borde ha en stor potential att växa. Gård och Djurhälsan har en viktig roll i detta arbete med den spetskompetens som företaget besitter. Vårt goda hälsoläge är en stabil bas att utgå ifrån, men vi måste också arbeta med lönsamhet och utveckling, säger Håkan Henrikson, i ett pressmeddelande.

Håkan som är utbildad veterinär, med en MBA från Stockholm, har tidigare arbetat vid Jordbruksverket där han senast innehaft befattningar som bland annat Näringslivschef och Chefsveterinär. Han har även arbetat som chef för distriktsveterinärerna i mer än 10 år.  

– Vi är mycket glada och stolta över att ha lyckats knyta Håkan till vår verksamhet. Håkan är en känd profil i vår bransch med stort kontaktnät, passion och intresse för svenskt lantbruk och djurproduktion i synnerhet. Med bred kunskap, engagemang och förmåga att sätta våra kunders lönsamhet i centrum så bedömer jag att bolaget och dess medarbetare får ett ledarskap som ger mycket goda förutsättningar för att möta framtidens utmaningar och stärka svensk animalieproduktion, säger Hans Agné, ordförande i Gård & Djurhälsan.

Den 1 november tillträder Håkan tjänsten.

–Jag vill börja med att sätta mig in i verksamheten, men är klar över att Gård och Djurhälsan ska vara en naturlig och uppskattad aktör för den svenska köttproduktionen. Vi måste fokusera på resultat och sätta upp långsiktiga konkreta mål tillsammans med styrelsen för att skapa ett ännu bättre rådgivningsföretag, säger Håkan Henrikson.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 juli 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera