Nominera årets hästföretagare

Fram till och med den 27 augusti kan du nominera en hästföretagare till utmärkelsen Årets Hästföretagare 2021, som utses av Hästföretagarcentrum.

Känner du en hästföretagare som är en bra förebild och som inspirerar andra? Nominera då verksamheten till utmärkelsen Årets Hästföretagare 2021. Foto: Mostphotos

Utmärkelsen delades ut första gången 2018 på initiativ av LRF Häst och Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS. Syftet är att lyfta fram framgångsrika hästföretagare, som är bra förebilder och som kan inspirera andra.

Alla kan nominera

De kriterier som ska uppfyllas är att verksamheten ska vara en god förebild för branschen och vara till fullo anpassad till gällande regelsystem. Nomineringen kan bygga på olika områden där man i verksamheten är särskilt framgångsrik, exempelvis innovation, hållbarhetsfrågor, företagsutveckling eller god arbetsmiljö.

Förra året prisades Stall Caroline Holm för sitt arbete. Foto: Privat

Alla kan skicka in en nominering, och det går att nominera verksamheter i alla storlekar och organisationsformer. Priset kommer att delas ut under hösten. 

Skicka in din nominering här.

Vinnare 2020

År 2020 tilldelades Caroline Holm utmärkelsen. I sitt företag tar hon emot hästar för träning, utbildning och rehab.

– Det känns jättekul. Både för mig och personalen så är det ett kvitto på att man har gjort något bra och lyckats! Det är också så kul att även personalen får utnyttja priset som är olika utbildningar, sa Caroline när Jordbruksaktuellt pratade med henne i höstas.

Läs mer om Caroline och hennes företag här.

Årets Hästföretagare

Utmärkelsen delas ut av Hästföretagarcentrum, som är ett samarbete mellan LRF Häst, Ludvig & Co, Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) samt riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången. Målsättningen med samarbetet är att utveckla landets hästföretagande genom att erbjuda kunskap, utbildningar och rådgivning till blivande och redan aktiva hästföretagare.

Vinnaren får:

- Rådgivning av Spetsnätverket häst på Ludvig & Co
- Grupputvecklingsaktivitet, konferens och kompetensutveckling på en av Hästnäringens Riksanläggningar (Flyinge, Strömsholm och Wången i
samverkan med Hästnäringens Nationella Stiftelse) för upp till fem personer. Digitalt eller på plats, hänsyn tas till önskemål av vinnaren samt tillrådande pandemi-situation.
- Utbildning hos Prevent för två personer

Nominera här.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 juli 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste