Så ska fler utbilda sig till gröna jobb

Under Almedalsveckan på Gotland hölls ett seminarium för att diskutera hur fler unga ska vilja utbilda sig till gröna jobb. 50 deltagare bidrog till flera lösningar.

Under Almedalsveckan på Gotland samlades cirka 50 deltagare för att samtala kring hur fler ska vilja utbilda sig till jobb i den gröna näringen. Foto: Mostphotos 

Hos Gotland Grönt Centrum i Roma söder om Visby anordnades det halvt digitala och halvt fysiska seminariet ”De gröna näringarna erbjuder utvecklande jobb – hur får vi fler att utbilda sig?”.  Dialogen mellan både deltagare på plats och via länk mynnade bland annat ut i fyra punkter:

  • För att skapa bra arbetsplatser ska ledarskap läras ut på gröna utbildningar.
  • Marknadsför det faktum att elever i dag är mycket nöjda med naturbruksutbildningen.
  • Börja redan i förskolan att visa naturbruk.
  • Det goda livet på landet har genom pandemin blivit attraktivt.

Samtalet som skedde i samband med Almedalsveckan arrangerades av Hushållningssällskapet Gotland, Gotland Grönt Centrum och LRF.

I panelen för samtalet satt Annika Bergman, ordförande i Gröna Arbetsgivare och vd på Hushållningssällskapet Halland, Marcus Söderlindh, LRFs riksförbundsstyrelse, Julia Österlund, LRF-ungdomen Gotland och utbildningsledare Maria Eriksson, Gotland Grönt Centrum.

Hela seminariet kan ses här.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 15 juli 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera