Ingen svensk minister på EU-möte

När EUs jordbruksministrar möts för att diskutera ekologiskt jordbruk, handel och djurskydd finns ingen svensk minister på plats.

När EU:s jordbruksministrar samlas för möte den 19 juli så är det utan en svensk ministers närvaro. Foto: Mostphotos

Enligt näringsminister Ibrahim Baylan, som efter regeringsombildningen har ansvar för jordbruks- och landsbygdsfrågor är detta en medveten prioritering som var beslutad sedan tidigare.

Mötet som äger rum måndagen den 19 juli berör frågor inom ekologiskt lantbruk, djurvälfärd och handel. Ett eventuellt förbud mot att hålla lantbruksdjur i bur, djurvälfärd för kalkoner och frågan om avlivning av tuppkycklingar i äggproduktionen kommer att presenteras av EU-kommissionen. Det slovenska ordförandeskapet kommer att redovisa sin agenda för kommande period. Under den informella lunchen kommer USAs sändebud för jordbruksfrågor att delta.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 juli 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera