Prispress på spannmålen

Skörden på norra halvklotet är igång och sätter press på spannmålspriserna.

 

Priset för maltkorn har korrigerats nedåt men inte fallit lika mycket som kvarnvete. Frågan är nu om efterfrågan från mälterierna kommer att fart med minskade coronarestriktioner.
Foto: Mostphotos

I USA pågår tröskningen av höstvetet. I Frankrike pågår tröskningen av höstkorn för fullt men det har gått långsamt på grund av regn och i Frankrike, Ukraina och Ryssland drar veteskörden igång. När detta skrivs har skörden av höstkorn börjat i Sverige, och tröskningen av tidiga vetesorter kan inte vara allt för långt borta.

På marknaden går vi ifrån slutet av en lagerperiod med begränsningar av utbudet till en skördeperiod där det finns ett gott utbud av det mesta. Och med den marknadsförändringen faller också priserna mot en lägre skördeprisnivå.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 22 juli 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera