Snabbaste inplastaren på marknaden

Krone lanserar nu sin första rundbalsinplastare som enligt företaget är den snabbaste enarmsinplastaren på marknaden. Med sina stora valsar kan EasyWrap 150 hantera balar på upp till 1 600 kilo.

Krones nya inplastare EasyWrap 150 kan användas för både inplastning, transport och ihopsamling av balar, vilket enligt tillverkaren gör den till ett optimalt verktyg vid ökad självmekanisering. Foto: Krone

Krone EasyWrap 150 är företagets första rundbalsinplastare, som byggts för hög kapacitet och hög foderkvalitet. Inplastaren vecklar med upp till 36 varv per minut vilket enligt Krone gör den till marknadens snabbaste inplastare.

För långa arbetsdagar och vägtransporter har Krone utrustat EasyWrap 150 med baklyktor som standard, samt möjlighet att ha med fyra extra rullar balplast.

Genom Krones terminal DS 500 kan olika parametrar som antal lager plast, balstorlekt och liknande ställas in. Inplastaren har en försträckare för maximalt utnyttjande av plasten. Foto: Krone

Inplastarens stora valsar och rullar ger enligt Krone en smidig hantering av balar på upp till 1 600 kilo och även en ökad stabilitet under inplastningsprocessen, särskilt i sluttande terräng. Som extrautrustning finns också möjlighet att utrusta EasyWrap 150 med en så kallad balkick som ställer upp de inplastade balarna för vidare hantering.

Styrningen av inplastningen kan enkelt skötas genom en automatikfunktion som sköter hela processen från att balen lyfts upp till att den sätts ner på marken efter inplastning. Även omställning från arbetsläge till transportläge sker genom en enkel knapptryckning.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 26 juli 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste