18 meter arbetsbredd från Horsch

Tyska Horsch utökar nu sitt produktprogram när det gäller stora såmaskiner med modellen Avatar 18 M. Såmaskinen har en ny ramkonstruktion och ett system med tre behållare om totalt 12 600 liter.

Nya Horsch Avatar 18 M är en högpresterande såmaskin som främst är tänkt för den nordamerikanska, centraleuropeiska och australiensiska marknaden. Foto: Horsch

För effektiv sådd på stora fält under tuffa förhållanden presenterar Horsch nu sin nya såmaskin Avatar 18 M. Som namnet antyder så har såmaskinen en arbetsbredd på 18 meter, och en ny ramkonstruktion gör det möjligt att förse 18 M med tre individuella behållare för utsäde och gödning på 5 300, 5 300 respektive 2 000 liter.

Tre behållare

Med de tre behållarna kan tre olika komponenter placeras i jorden samtidigt med hjälp av SingleDisc-skivbillarna. Som tillval finns också vågceller i behållarna som visar hur mycket vikt som är kvar i de, vilket ska förbättra restmängdsberäkningen som maskinerna har som standard.

Lågt marktryck

Genom stora hjul ska marktrycket minska, för skonsamt arbete även under blöta förhållanden. I standardutrustningen ingår också möjligheten att stänga av halva arbetsbredden för att spara på utsäde och gödning vid kilar och på vändtegar. Ytterligare tillval är bland annat ett LED-ljuspaket och stjärnformade discar som ska skapa en renare såbädd med mindre organiskt material.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 03 augusti 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste