Rekordomsättning under Pöttingers jubileumsår

Lantbruksmaskintillverkaren Pöttinger har nu två anledningar att fira. Företaget fyller inte bara 150 år utan nådde också en ny rekordomsättning på över 400 miljoner Euro under räkenskapsåret 2020/2021.

Lagom till sitt 150 års jubileum knäckte Pöttinger 400 miljoner Euro-gränsen med en ny rekordomsättning motsvarande drygt 4,1 miljarder kronor. Foto: Pöttinger 

Pöttingers vall- och jordbearbetningsmaskiner är väletablerade på marknaden och företaget är i en expansiv fas där man bygger ut produktionen. En tillväxt som inte heller en världsomspännande pandemi kunde stoppa när företaget under räkenskapsåret 2020/2021 noterade en omsättningsökning med 11 procent till motsvarande drygt 4,1 miljarder kronor.

– Även i en svår ekonomisk period som 2020/2021, ett år med många förändringar, visar vi vår motståndskraft och beslutsamhet. Vi har till och med lyckats fira vårt jubileumsår med en rekordomsättning. Som ett innovativt företag med motiverad personal och välutvecklade handlarnätverk, och med en blick mot framtida behov på marknaden i form av digitalisering känner vi oss väl förberedda för kommande utmaningar, säger Gregor Dietachmayr, talesperson för koncernledningen i ett pressmeddelande.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste