Förnyat vallprogram från MF

Tidigare i våras släppte Fendt uppdaterade vallmaskiner och nu hakar Agco-kollegan Massey Ferguson på. Slåtterkrossar, strängläggare och rundbalspressar står på agendan.

Massey Ferguson lanserar inte bara nya traktorer utan också kringutrustning. Med uppdateringar inom slåtter, strängläggning och pressning förnyar företaget sitt vallprogram inför säsongen 2022. Foto: Massey Ferguson

Med sitt uppdaterade vallprogram vänder sig Massey Ferguson till både lantbrukare och maskinstationer som letar efter effektiva maskiner för en högkvalitativ hö- och vallskörd.

Bättre dämpning

Den nya generationen av den frontmonterade slåtterkrossen MF DM 316 med 3,10 meters arbetsbredd erbjuds nu med ett större utbud av krossar. Den nya bakmonterade krossen MF DM TL av ”butterfly-typ” finns i arbetsbredder om 8,6 eller 9,6 meter och är under fyra meter hög i uppfällt läge för säker transport.

Effektbehoven för butterflyaggregaten som utrustats med Massey Fergusons senaste version av slåtterbalk med förstärkt infästning och kollisionsskydd enligt tillverkaren 110 respektive 130 hästkrafter. Motsvarande effektbehov för frontaggregatet utan kross är 60 hästkrafter. Genom inställning av arbetsbredden på butterfly-krossen kan man matcha klippbredden mot frontkrossen för god överlappning. Slåtteraggregaten är också utrustade med den senaste generationens dämpningssystem.

Optimerad utrustning

Även nr det gäller stora strängläggare presenterar MF nyheter i form av MF RK 1254 TRC och 1254 TRC-Pro med arbetsbredder på 10,6–12,5 meter. Dessa strängläggare med transporthöjd under fyra meter kan enkelt styras från hytten och har rotorer som bara lyfts/sänks när axeln är i rätt position.

För de ännu större MF 1404 TRC-Pro med arbetsbredderpå upp till 14 meter erbjuds nu höj- och sänkbar samt svängbar tandemaxlel från fabrik, nya sensorer och förbättrad rotorfjädring. Dessutom finns tillbehör som luftbromsar samt eftermontering av ISOBUS.

Möjlighet till mantelplast

Kombipressen MF RB F Protec erbjuds nu också med mantelplasts som komplement till nätlindning. Det finns nu också möjlighet att välja mellan de två utrustningspaketen ”Silage” och ”Comfort” hos fix- och flexkammarpressarna i F- och V-serien från Massey Ferguson för att optimera pressarna till skörd av specifika grödor eller arbetsuppgifter, exempelvis ensilage, hö eller halm.

En växellåda anpassad för 1000 varv per minut på kraftuttaget, LED-belysning, ISOBUS-terminal och möjlighet att ha med ett extra knivset på 13, 17 eller 25 knivar är några av innehållen i de olika utrustningspaketen.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 10 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste