Gödning och utsäde i ett med Spirit InLine

Med sin nya Spirit 600C InLine erbjuder Väderstad nu en såmaskin som placerar utsäde och gödning i samma rad med sex meters arbetsbredd. Såmaskinen finns tillgänglig från och med oktober i år.  

 

Med nya Väderstad Spirit 600C InLine kan utsäde och gödning placeras i samma rad på sex meters arbetsbredd. Foto: Väderstad

– InLine-systemet ger möjlighet att placera gödningen i samma rad som fröet. Detta ger fröet en extra skjuts direkt efter sådd, vilket förkortar tiden innan uppkomst. InLine-systemet är mycket fördelaktigt när man arbetar med måttliga mängder gödning, säger Magnus Samuelsson, Concept Developer på Väderstad i ett pressmeddelande.

Både gödning och utsäde matas ut med det elektroniska utmatningssystemet Fenix, som är rostfritt och har delade celler för hög precision.

– Spirit 600C InLine är utrustad med ett separat luftflöde där gödningen fördelas separat från utsädet. Detta hindrar störningar vilket är mycket viktigt om man arbetar med frökärnor av varierande vikt och storlek. Luftflödet kan enkelt justeras, vilket ser till att både utsädet och gödningen kan placeras med optimal precision, säger Magnus.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 24 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste