Ida Lindell tar över som generalsekreterare för Betodlarna

Den 1 december tillträder Betodlarnas nya generalsekreterare. Det är agronomen Ida Lindell som kommer ta över efter Anders Lindqvist. 

 

”Att ta vid arbetet med och för svenska betodlare efter Anders Lindkvist är en spännande utmaning som jag ser fram emot.”, skriver Ida Lindell som i december blir ny generalsekreterare på Betodlarna.Foto: Towe Johnson


Ida Lindell är utbildad mark/växt-agronom och har de senaste tio åren jobbat som växtodlingsrådgivare på HIR Skåne. Hon har där arbetat med bland annat HIR-paketet, EU-rådgivning, internt utvecklingsarbete och olika projekt. Ida har även representerat Hushållningssällskapen Sverige i Växtskyddsrådet, vilket är en sammanslutning av myndigheter och organisationer med uppgift att arbeta förebyggande för att det ska finnas effektiva och hållbara metoder för växtskydd. Hon har även erfarenhet från arbete hos KLF, både i spannmålslaboratoriet, och i mottagningen under skörde­säsongen, samt från förädlingsarbete hos Lantmännen SW Seed. 

”I min nya roll som generalsekreterare hoppas jag på många nya givande och utvecklande möten både med odlare och andra i branschen. Att ha en bra dialog är en förutsättning för att jag, tillsammans med styrelsen, ska kunna driva de frågor som håller svensk betodlingen attraktiv och stark”, skriver Ida i ett pressmeddelande. 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades söndag den 26 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste