Ny grillost från södra Sverige

Skånemejerier lanserar nu en egen variant av den populära grillosten vid namn Pannoumi.

Skånemejerier har lanserat en ny variant på den populära grillosten, en Pannoumi. I nuläget kommer den endast att säljas till storhushåll och restaurang. 2022 väntas den säljas i butik. Foto: Skånemejerier

De senaste åren har intresset för kategorin grillost vuxit sig allt starkare. Flera mejerier har lanserat egna varianter av den ost som är en variant på den cypriotiska osten halloumi.

Många mejerier har tagit fram egna grillostar. Enligt Maria Persson produktchef Storhushåll har Skånemejerier aldrig haft någon ambition att vara först, utan de har satsats mycket på utveckling för att få fram en riktigt bra produkt.
Foto: Skånemejerier

Senast i raden att lansera en egen grillost är Skånemejerier. Pannoumi Stek & Grillost kommer att tillverkas i Kristianstad på Skånemejeriers mejeri, av mjölkråvara från gårdar i Skåne och andra delar av södra Sverige.

Lång process

Enligt Maria Persson, produktchef Storhushåll, på Skånemejerier har mejeriet jobbat länge för att utveckla och få fram det perfekta receptet. I utvecklingsarbetet har osten testats av Skånemejeriers egna produktutvecklare och externa kockar. De har tittat på saker som konsistens, smak och praktiska egenskaper.

Spänstig textur

– Pannoumi är en mitt-på-tallriken-produkt som är enkel att steka eller grilla till fin stekyta och som även passar utmärkt för fritering. Osten har en saftig, spänstig textur och en fantastisk smak, säger Maria Persson, i ett pressmeddelande.

Pannoumin kommer att säljas både som en produkt med portionsskivor och som helbit. Osten lanseras i nuläget först till storhushåll och restaurang. Under 2022 kommer osten att börja säljas till konsument.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste