Segern i Traktor-SM gick till Dalarna

Traktor-SM som i år anordnades av Stora Segerstad Naturbrukscentrum avgjordes under torsdagen i småländska Reftele. Totalsegern gick till eleverna från Stiernhööksgymnasiet i Rättvik men elever från alla deltagande skolor gjorde bra ifrån sig.

Laget från Stiernhööksgymnasiet i Rättvik bestående av Tilda Måg, Rasmus Olsson, Wilhelm Brorsson och Alfred Persson tog hem segern i årets Traktor-SM. Foto: Stora Segerstad

I fyra delmoment tävlade elever från Stiernhööksgymnasiet, Tenhults naturbruksgymnasium, Munkagårdsgymnasiet och Stora Segerstad Naturbrukscentrum under Traktor-SM som utspelades den 7 oktober. Dessutom på samma plats där allt började under början av 2000-talet, nämligen i Reftele.

Momentet ”Backa med tvåaxlad vagn” togs hem av Stora Sgeerstads Johan Pettersson och bäst på att koppla redskap i traktorns trepunktslyft var StiernhööksgymnasietsAlfred Persson.

Precisionskörning med last i traktorns frontlastare vanns av Anton Silverby från Munkagårdsgymnasiet, och i det fjärde och sista momentet ”säkerhetskontroll av traktor med balvagn” stod återigen eleverna från Stiernhööksgymnasiet som vinnare.

Efter noggranna sammanställningar och överläggningar av domare stod det till slut klart att Stiernhööksgymnasiet knep segern i Traktor-SM 2021 vilket ger laget vandringspriset och äran att få arrangera tävlingen nästa år.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 08 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste