ROC får nya majoritetsägare

Kverneland Group och Kubota Group har köpt 80 procent av aktierna i italienska ROC Company. Företaget som tillverkar pickup-strängläggare ska utgöra ett komplement i de nya majoritetsägarnas produktutbud.

Kverneland- och Kubota Group har ingått ett avtal med ROC Company om att förvärva 80 procent av aktierna i förtetaget, något som ger de nya majoritetsägarna pickup-strängläggare i sitt produktutbud. Foto: Axima

Shingo Hanada, vd och koncernchef för Kverneland Group, uppger i ett pressmeddelande att han är glad att kunna bekräfta att ROC-företaget ytterligare stärker Kverneland - och Kubota Groups strategiska engagemang för hö- och foderskörd. Pickup-strängläggare har blivit allt mer populära de senaste åren, och genom att lägga till denna produktgrupp i Kverneland- och Kubota Group tror Hanada också att man kan uppnå synergieffekter mellan företagen.

De nya majoritetsägarna ser ROC:s distributionspartners och kunder som en viktig tillgång och meddelar att ROC:s varumärke och dess distribution kommer att fortsätta. Fortsätter gör också de nuvarande ägarna till ROC Company, Denis och Rafael Ubaldi.

– Vi ser stora möjligheter och synergier i att bli en del av Kverneland- och Kubota-koncernen. Att vara en del av denna koncern med ett starkt globalt fotavtryck erbjuder viktiga styrkor på många områden, t.ex. produktutveckling, tillverkning och inte minst den viktiga fortsatta digitaliseringen av jordbrukssystem- och lösningar, säger de.

I Sverige säljs ROC:s strängläggare av Axima och i en skriftlig kommentar till Jordbruksaktuellt uppger man att det ännu inte finns någon information om- och i så fall hur det nya ägarbytet påverkar de.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste