Sjusitsig SUV från Dacia

Under årets upplaga av Munich Motor Show presenterade biltillverkaren Dacia en ny familje-SUV med möjlighet till sju säten. Bilen går under namnet Jogger och är välutrustad i standardutförande.

I Jogger menar Dacia att man kombinerat de bästa egenskaperna från en kombi, en familjebil och en SUV. Stora hjul och de Y-formade LED-strålkastarna är delar i det robusta designspråket. Foto: Dacia 

Den nya Dacia Jogger finns i utförande med fem eller sju säten och utgör enligt tillverkaren den fjärde pelaren i företagets produktstrategi, där man förenar kombins långa chassi med familjebilens rymlighet och den visuella karaktären hos en SUV.

Hybrid på gång

I Europa kan Jogger beställas från och med november 2021 med leveransstart i februari 2022. Inledningsvis finns den med den helt nya trecylindrig bensinmotorn TCe 110 på 1,0 liter och 110 hästkrafter, samt med företagets ECO-G 100 biogasmotor. Under 2023 kommer man enligt Dacia också erbjuda Jogger som elhybrid.

Dacia Jogger är 4,55 meter lång och rymmer upp till sju säten. Med baksätet nerfällt blir lastvolymen 1 819 liter. Foto: Dacia

Dacia Jogger är 4,55 meter lång, har en markfrigång på 20 centimeter och en hjulbas på 2,9 meter vilket är tre decimeter mer än Dacia Duster. Bilens 660 millimeter stora hjul bidrar till ett robust utseende och förlängda bakdörrar ska ge bättre åtkomst till baksätet.

De Y-formade LED-strålkastarna är en del i Dacias nya designspråk och ska ge bättre ljus vid lägre energiförbrukning. Inbyggda rails på taket kan byggas om till takräcke med ett par handgrepp och lastar upp till 80 kilo, för transport av fritidsutrustning som cyklar, skidor eller liknande.

Unerhållning och säkerhet

Kupén med USB-uttag och 3,5 tums pekskärm som standard ger ett modernt intryck. Foto: Dacia

Inne i kupén ger instrumentpanelen ett modernt intryck med en inbyggd 3,5 tums pekskärm och tillgång till funktioner som Apple car play. Inne i bilen finns också sammanlagt 24 liter förvaringsutrymme, bland annat ett handskfack på 7 liter. Väljer man att fälla ner alla säten erbjuder Dacia Jogger totalt 1 819 liter förvaringsutrymme.  

Säkerhet är något som Dacia också satsat på i Jogger där man erbjuder en rad moderna säkerhets- och assistanssystem som bromsassistens, dödavinkel-varning, parkeringsassistent, backstartshjälp och liknande.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 13 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste