Nytt verktyg för mjölkanalys

Nu finns ett nytt analysverktyg för mjölkråvara på marknaden. Det är företaget PerkinElmer som lanserar nya IndiScopeTM FT-IR.

Det nya verktyget för analys av mjölkråvara är en vidareutveckling från av PerkinElmers marknadsledande ”Spectrum TwoTM FT-IR”-teknik och innefattar ett färdigkalibrerat instrument, mjukvara och förprogrammerade metoder. Den är utrustad med pekskärm, som har ett enkelt gränssnitt för att minska fel från den mänskliga faktorn. Den ska även kunna hålla ute smuts och fukt, vilket gör att den kan användas direkt på gården. Foto: PerkinElmer

Företaget PerkinElmer är en ledande leverantör av analysverktyg för biovetenskap, diagnostik, miljö- och livsmedelsanalys. Det nya verktyget som kompletterar företagets sortiment av lösningar och tjänster för mejeriproducenter och -förädlare ska enligt företaget möjliggöra kostnadseffektiva och tillförlitliga kontroller för att säkerställa den obehandlade mjölkråvarans kvalitet och innehåll.

Enligt företaget är förbättrade förutsättningar för bedömning av råvaror tidigt i livsmedelskedjan är ett viktigt steg för att säkra konsumenters tillgång till säkra mejeriprodukter av hög kvalitet. IndiScope FT-IR gör det enklare att testa obehandlad mjölk för tillsatser och främmande ämnen som vatten, maltodextrin och urea, samt för att mäta fett- och proteinhalt. Testresultaten levereras på mindre än 30 sekunder.

– Med PerkinElmers nya verktyg IndiScope FT-IR får mejeribranschen tillgång till smidig, kostnadseffektiv och tillförlitlig teknik som kan användas direkt på plats, vilket underlättar processen för hela livsmedelskedjan. Vi är stolta över att förbättra mejeribranschens möjligheter att leverera högkvalitativa produkter. Det är en viktig nyckel för att konsumenter ska fortsätta känna tillit till den mjölk som följer med hem från matbutiken, säger Erik Buseth, Managing Director för Norden och Benelux på PerkinElmer, i ett pressmeddelande.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 14 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste