Prisade djurskötare

I dag delas priserna Årets Djurskötare och Årets Ungdomsdiplom ut. Pristagarna finns i Västra Götaland och Halland.

Årets Djurskötare är Annica Andersson, Lennart Johansson och Josefina Johansson på Sörby Mjölk AB i Floby. Foto: Therese Eriksson

På Sörby Mjölk AB i Floby, Västra Götaland, jobbar Annica Andersson, Lennart Johansson och Josefina Johansson. Tillsammans har de i år tagit hem utmärkelsen Årets Djurskötare 2021.

De får priset med följande motivering: ”På Sörby mjölk finns ett väl sammansvetsat team. Annica Andersson, Lennart Johansson och Josefina Johansson har alla olika egenskaper och kunskaper och tillsammans bildar de en stabil grund för produktionen och djurvälfärdsarbetet på gården. Med glädje, lyhördhet och omtänksamhet tar de hand om både djuren och trivseln i arbetslaget. De är öppna för nya idéer och arbetar ständigt för att trimma arbetet för god djurhälsa och en lönsam mjölkproduktion. För detta tilldelas de priset Årets Djurskötare 2021.”

God djurskötsel

– Bra personal är oerhört viktigt för ett mjölkföretag, både för djuren och arbetsgivaren. I vårt juryarbete möter vi många extremt duktiga djurskötare som lägger ner sin själ i djurens välmående. I år var teamet på Sörby mjölk de stjärnor som lös allra starkast, säger Linda Grimstedt, chefredaktör på Tidningen Husdjur, i ett pressmeddelande.

Priset Årets Djurskötare delas ut årligen av tidningen Husdjur och Ladugårdsförmännens Riksförbund. Vinnaren ska bidra till god djurskötsel förenat med gott företagande. Tanken med priset är samtidigt att lyfta yrkeskåren djurskötare.

Elin Bengtsson på Skygge gård i Tvååker tilldelas Årets Ungdomsdiplom 2021. Foto: Christel Lind

Varje år delas även Årets Ungdomsdiplom ut. I år är vinnaren Elin Bengtsson, som jobbar som djurskötare på Skygge gård i Tvååker.

Hon får utmärkelsen med följande motivering: ” Sedan barnsben har mjölkkor varit Elin Bengtssons stora intresse, hela vägen från tävlingar i showmanship, via UF-företag med avbytartjänst, till en anställning på en mjölkgård. Med ett redan välutvecklat koöga tar hon sig an arbetet med glädje och stort intresse för att vidareutvecklas och har därmed blivit en högt uppskattad medarbetare. För sin vilja att vara med och forma framtidens mjölkproduktion tilldelas Elin Bengtsson Årets Ungdomsdiplom 2021.”

Framtid inom yrket

– Det finns ett stort behov av arbetskraft inom mjölkproduktionen. Ungdomar som vill satsa på en framtid inom yrket är guld värda. Elin Bengtsson är en sådan person, som vi vill uppmuntra i hennes fortsatta utveckling som djurskötare, säger Linda Grimstedt.

Priset Årets Ungdomsdiplom delas ut av samma som tidigare nämnda tillsammans med Naturbrukets Yrkesnämnd. Genom priset ska ungdomar som är i början av sin yrkesbana uppmärksammas och uppmuntras.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 15 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste