Plugga grönt – ny utbildningskarta visar vägen

Jobba grönt presenterar nu en ny digital utbildningskarta. Syftet är att hjälpa fler att hitta utbildningar inom den gröna näringen utifrån plats i landet.

Projektet Jobba grönt drivs av Gröna arbetsgivare och LRF. Kompetensförsörjning är en viktig fråga för organisationernas medlemmar och nu lanserar man en utbildningskarta som ska göra det lättare att hitta utbildningar inom den gröna näringen. Skärmbild från Jobba grönts hemsida

Jobba grönt är ett attraktionskraftsprojekt som har målet att locka unga och yrkesbytare att utbilda sig och bli verksamma inom det gröna näringslivet. Projektet drivs av Gröna arbetsgivare tillsammans med LRF, är en del av Mer mat fler jobb och finansieras av Europeiska Socialfonden.

Sedan tidigare finns bland annat jobbannonser inom de gröna näringarna samlade på projektets hemsida. Nu lanserar man även en utbildningskarta med fokus på gröna utbildningar över hela landet. Kartan innefattar utbildningar på allt från naturbruksgymnasium, yrkesvux och yrkeshögskola till högskola och universitet.

– Många som är inne på vår sajt kontaktar oss med frågor om utbildningsvägar. De vill enkelt se vad som finns och vad de kan hitta i sin geografiska närhet. Vår förhoppning är att detta verktyg ska underlätta för alla dem, säger Pernilla Åkerström Frid, projektledare för Jobba grönt, i ett pressmeddelande.

Utbildningskartan hittas på www.jobbagrönt.se 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 18 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste