Dubbelseger för John Deere i Tractor of the Year

Under Tractor of the Year 2022 som avgjordes i samband med lantbruksmässan EIMA i italienska Bologna den 19 oktober segrade traktorer från John Deere i två av fyra kategorier. Prisutdelningen av årets ”TOTY” avgjordes två månader tidigare jämfört med fjolåret och dessutom live.

John Deere 7R 350 AutoPowr har i samband med lantbruksmässan EIMA i Italien utsetts till Tractor of the Year 2022. Även titeln årets bästa allroundtraktor 2022 gick till John Deere som därmed tog en dubbelseger. Foto: John Deere

Med den fortsatt pågående pandemin hade få vågat hoppas på en lantbruksmässa under 2021, men italienska EIMA genomfördes i år vilket innebar att årets traktor 2022 kunde avslöjas live i samband med mässan. 26 jurymedlemmar från hela Europa var med och utsåg de bästa traktorerna i fyra kategorier.

Juryns val

Vinnare av Tractor of the Year 2022 blev John Deere 7R 350 AutoPowr. I sin motivering lyfter juryn bland annat traktorns teknik i form av automation, den rymliga hytten med hög nivå av komfort samt hållbarheten där John Deere bland annat erbjuder bränsleförbrukningsgaranti.

Även i kategorin bästa allroundtraktor gick segern till John Deere med modellen 6120M AutoPowr. Här var det CVT-transmissionen, den korta hjulbasen och den höga tjänstevikten som avgjorde saken för juryn.

Nivån ökar

Bästa specialtraktor blev Reform Metrac H75 Pro, och årets hållbara ”TOTY” 2022 togs hem av New Holland med deras T6.180 Methane Power som enligt juryn representerar ett steg i riktningen mot ett mera hållbart lantbruk.

– Vi är alla mycket nöjda med denna 25:e upplagan av TOTY. Nivån på de traktorer som tävlar ökar hela tiden och det var ett mycket jämnt lopp. Juryn i år gjorde återigen ett enastående jobb med att utvärdera alla traktorer som tävlade om 4 TotY-utmärkelsen. Vårt uppdrag är att göra det mesta av den teknik som erbjuds av traktorer, utan att glömma att hållbarhet spelar en grundläggande roll i vår bransch, säger Fabio Zammaretti, ledare av juryn för Tractor of the Year i ett pressmeddelande.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 20 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera