Nya Flexgrinden anpassas efter behov

Kellfri lanserar nu ett helt nytt och enligt företaget unikt grindsystem. Systemet kallas flex och består av helt nya teleskopiska grindar som lätt kan byggas om eller kompletteras efter behov.

Anpassningsbara och rubusta grindar som passar på så väl gårdar med nötkreatur som med hästar, så beskrivs de nya Flexgrindarna från Kellfri. Foto: Kellfri

– Vi såg potential att utveckla ett helt nytt grindsystem för att möta våra kunders behov. Vi kallar den Flexgrinden och det är en helt ny generation av grindsystem. Det är en flexibel grindlösning för alla typer av öppningar från stall till bete. Grinden kopplas ihop av sektioner, till valfri längd upp till över åtta meter. Sektioner kan kopplas till eller från vartefter behoven ändras, säger Fabian Hellgren som är product manager hos Kellfri, i ett pressmeddelande.

Grindsystemet är utvecklat tillsammans med företagets kunder och lämpar sig enligt företaget för många olika användningsområden.

Genom att olika sektioner kan byggas ihop kan längden på de nya Flexgrindarna anpassas efter behov. Foto: Kellfri

– Grindsystemet Flex kan användas till allt från grindöppning till bete, lösdrift, drivgångar och till uppsamlingsfållor. Sektionerna monteras enkelt ihop eller isär för att uppnå önskad längd. Vi är ensamma i världen om den här lösningen och har designskyddat den, berättar Fabian.

Grindarna är enligt företaget utformade som både klassiska rörgrindar och sektioner som är

förstärkta med diagonalstag för att skapa en stabil och vridstyv grind som tål belastning från tunga djur. Som komplement finns en justerbar teleskopgrind för att kunna finjustera mått och enligt Kellfri är det även enkelt att byta ut en sektion om den går sönder.

– Det är en ekonomisk och miljömässig hållbarhetsfråga, att kunna anpassa sina grindar över tid. Från början ska en grind kanske hänga i en öppning som är 4,5 meter bred. Men köper gården en större traktor så behöver grindens mått ändras. Här såg vi ett behov. Den nya flexgrinden från Kellfri levereras i sektioner på pall vilket ger enklare logistik, säger Andreas Bjelkholm, marknadschef på Kellfri.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 25 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste