Orkla satsar i veganfabriken

Orkla investerar 70 miljoner i sin anläggning i Eslöv och ökar kapaciteten av tillagning av växtbaserade livsmedel för Orklas varumärken Anamma, Frankful och Naturlí.

 Totalt arbetar 450 personer vid Eslövsanläggningen, där det veganska sortimentet är det som växer snabbast och varit starkt bidragande till att personalen har ökat från 325 personer sedan början av 2017. Foto: Orkla

Växtbaserade produkter stod under första halvåret 2021 för nära 10 procent av bolagets försäljning inom livsmedel i Sverige, en ökning med 12 procent i jämförelse med samma period föregående år.

– Vi har haft en makalös utveckling sedan 2015 när vi startade veganfabriken i Eslöv. Tillverkningsvolymen är omkring sju gånger högre än för fem år sedan, säger Erik Wendel, fabrikschef på Orklas anläggning i Eslöv.

Investeringen innebär i nuläget inte nyanställningar.

– Vi har möjligheter att nyanställa och öka upp produktionen mer framåt, för i nuläget ser vi inte ett stopp på hur mycket växtbaserad mat kan öka, säger Erik Wendel.

Fakta Orkla Eslöv

  • I Eslöv ligger Orklas stora center i Sverige för tillagning av färdigmat.
  • Totalt arbetar 450 personer vid Eslövsanläggningen, där det veganska sortimentet är det som växer snabbast och varit starkt bidragande till att personalen har ökat från 325 personer sedan början av 2017.
  • Av ökningen har omkring 85 personer rekryterats enbart inom produktionen av vegansk mat.
  • Eslöv är idag den ledande anläggningen i Sverige när det gäller industritillagning av växtbaserad mat. Här tillagas växtbaserade produkter för välkända varumärken som Anamma, Felix, Frankful och Natúrli.
  • Utöver växtbaserad mat tillagas färdigmat som t ex Felix krögarpytt, Felix köttbullar, en-portionsrätter och soppor för Felix och Paulúns och grönsaker som t ex Felix potatisbullar, Felix pommes och Önos gurka i Eslöv. 

Källa: Orkla 

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 26 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste