Ökad effektivitet i uppgraderad slagslåtter

Slagslåtteraggregaten LAND/P från Berti för vilka Trejon är svensk återförsäljare har nu uppgraderats för ökad hållbarhet och effektivitet. Med arbetsbredder på fyra till sex meter kan sly och växtrester bearbetas med hög kapacitet.  

De uppgraderade slagslåtteraggregaten LAND/P kommer i standardmodell med 1000-varvs transmission, fast 3-punktslyft, kat. II/III och hydraulisk uppfällning samt transportlåsning. De har bakre stödrullar med avskrapare och trafikbelysning bak. Foto: Trejon

Uppgraderingen av Bertis större modeller i LAND-serien är enligt Trejon en del i företagets arbete med att utveckla produktutbudet. LAND/P i arbetsbredder på upp till sex meter uppges också passa svenska förhållanden.

Bättre materialflöde

– Vi tog in de mindre LAND modellerna när de lanserades och har bara haft positiva erfarenheter från dem. Därför känns det självklart att även lansera de större LAND/P modellerna då vi vet att de kommer passa våra svenska kunder, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon i ett pressmeddelande. 

LAND/P är byggda för betesputsning av allt från gräs till halmrester samt bearbetning av potatisblast och sly med hög kapacitet. Enligt Trejon kan den också användas för stubbhackning i plöjningsfri odling. Jämfört med tidigare modeller har den uppgraderade versionen 35 procent mer utrymme bak för bättre materialflöde, samtidigt som en ökad motorhastighet ger högre kapacitet.

Starkare konstruktion

De stora slagslåtteraggregaten passar traktorer från 100–300 hästkrafter och trots de stora arbetsbredderna blir transportbredden endast 2,45 meter efter att aggregaten fällts ihop hydrauliskt. LAND/P är utrustade med Y-slagor och den bakre luckan kan ställas in i två lägen för antingen stort materialflöde eller intensiv bearbetning. Aggregaten har också frihjul i växellådan, bultade motstål och dubbelchassi i höghållfast stål.

– Tack vara konstruktionen med dubbelchassi i STRENX® stål är maskinen starkare i konstruktionen men fortfarande med förhållandevis låg vikt. Maskinen har öppnare design bak för att förbättra flödet vid större mängder växtrester, dessutom har periferihastigheten på rotorn ökats. Det är helt enkelt en stor maskin för stora arealer och stora mängder material, säger Johan. 

Slagslåtteraggregaten finns tillgängliga från och med hösten 2021.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste