”Jag brukar säga att det är enklare att träffa Julia Roberts än att träffa en socialdemokratisk riksdagsledamot från Göteborg”

I samband med Socialdemokraternas kongress i Göteborg passade ett 20-tal personer från LRF Västra på att göra sin röst hörd genom en manifestation.

Inför öppnandet av Socialdemokraternas kongress i Göteborg genomförde ett 20-tal personer en manifestation för att lyfta jord- och skogsbruket. Ursprungsidén kommer från regionstyrelsen i LRF Västra Sverige och Adam Gruvaeus. Foto: Per Carlsson

– Nu när det var en kongress som hölls på västsvensk mark då var det självklart att vi skulle ta tillfället i akt, säger Per Carlsson, som jobbar som verksamhetsutvecklare på LRF Västra Sverige.

Cirka 20 LRF-medlemmar från Vänern ner till Falkenberg samlades därför under torsdagen utanför Svenska mässan i Göteborg, inför öppnandet av kongressen.  

– Vi fick en bra dialog med flera kommunalråd som kom ut till oss och ville prata om LRF-frågor. Inte minst Göteborgs oppositionsråd var väldigt intresserad, säger Per.

Manifestationen utanför Socialdemokraternas kongress gav många bra och givande samtal enligt deltagarna. Foto: Per Carlsson

Vad ville ni förmedla genom manifestationen?

– Vi ville förmedla en positiv bild av svenskt jord- och skogsbruk. Det är ju vi som är en del utav lösningen. Vi ville lyfta fram all den potential som finns om politiken jobbar med oss. Detta var ett lyssande tillfälle att belysa det.

Ett av budskapen under manifestationen. Foto: Per Carlsson

Träffade ni Magdalena Andersson?

– Nej hon åkte in en annan väg. Så vi fick nöja oss med inflytelserika kommunalråd och riksdagsledamöter, säger Per.

Han menar att det handlar om att nätverka med alla som kan påverka situationen för jord- och skogsbrukare.

– Det var en utmärkt plats att synas på och träffa människor man normalt sett har svårt att träffa. Jag brukar säga att det är enklare att träffa Julia Roberts än att träffa en socialdemokratisk riksdagsledamot från Göteborg, säger Per.

Bland budskapen på skyltarna fanns bland annat ett om att det behövs en landsbygdsminister.

– De socialdemokratiska kommunalråden som vi diskuterade med, höll med oss om att vi behöver ha en minister som lägger full kraft på detta. Det är en öppen dörr att slå in. Så vi hoppas att vi får en minister.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 05 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste