Ica köps ut från börsen

Ica-handlarnas Förbund tillsammans med AMF Pensionsförsäkring har lagt ett gemensamt bud på att köpa ut Ica-gruppen från börsen.

Magnus Moberg, styrelseordförande för Ica-handlarnas Förbund. Foto: Murgröna Holding AB

Ica-handlarnas Förbund har tillsammans med AMF, genom Murgröna Holding, lagt ett uppköpserbjudande till samtliga aktieägare inom Ica gruppen.

Aktieägarna erbjuds 534 kronor per aktie. Vilket är en premie om 23 procent jämfört med kursen senaste månaden innan budet. Det totala värdet på erbjudandet är 49,4 miljarder kronor. Det innebär att hela Ica Gruppen värderas till totalt 107 miljarder kronor, inklusive de aktier som Ica-handlarnas Förbund redan äger. Förbundet äger sedan tidigare 54 procent av aktierna i bolaget. Med fördelningen i Murgröna Holding kommer Ica-Handlarna att äga 87 procent och AMF 13 procent.

– Nu behöver vi fokusera på tillväxtorienterade långsiktiga investeringar, vilka lämpar sig bäst utanför börsen, och vi är glada över att vi har AMF med på resan. Vi bedömer att vi har lämnat ett attraktivt bud och att en avnotering av Ica Gruppen gynnar alla intressenter, säger Magnus Moberg, styrelseordförande för Ica-handlarnas Förbund till Market, i ett pressmeddelande.

Ica Gruppens styrelse rekommenderar aktie­ägarna att acceptera erbjudandet.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 19 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste