Ny toppmodell från Massey Ferguson

Som ett komplement till de nyligen lanserades 6S och 7S släpper Massey Ferguson nu också modellen 7S.210. Traktorn utgör en ny toppmodell i 7S-serien och fyller effektluckan uppåt mot 8S-serien.

Med en maximal effekt på 220 hästkrafter med boost, ett axelavstånd på 2,88 meter och en vändradie på 4,93 meter är nya 7S.210 både stark, stabil och smidig. Foto: Massey Ferguson

Massey Ferguson är på offensiven och efter att i år ha lanserat inte mindre än nio nya traktorer så kommer nu en tionde i form av 7S.210 med en maximal effekt på 210 hästkrafter.

Med ett axelavstånd på 2,88 meter och en totalvikt på 14 ton blir 7S.210 enligt tillverkaren en bra övergång till den större 8S-serien.

Kundens önskemål

– Massey Fergusons ambition är att uppfylla våra kunders önskemål och specifika krav på storlek, styrka och utrusning, säger Thierry Lhotte, Vice President & Managing Director Massey Ferguson, Europe & Middle East i ett pressmeddelande.

Den nya traktorn finns i utrustningsnivåerna efficient och exclusive och har samma sexcylindriga Agco-motor på 6,6 liter om övriga traktorer i 7S-serien. Det maximala vridmomentet med boost på 925 Newtonmeter är samma som hos den mindre 7S.190 och likt övriga traktorer i serien har 7S.210 också en maximal lyftkraft på 9 600 kilo.

Steglöst som standard

Den steglösa Dyna-VT transmissionen är standard hos 7S.210 som i de höga utrustningsnivåerna också erbjuder hög komfort i hytten med det för S-serien framtagna ergonomiska armstödet samt den nya Multipad-spaken. Även den nya pekskärmsterminalen Datatronic5 finns tillgänglig för 7S.210.

För det moderna lantbruket erbjuder Massey Ferguson också avancerade funktioner för Smart Farming och precisionsodling samt ISOBUS-styrning. Traktorn kan också anslutas till Agcos telemetrisystem för fordonshantering MF Connect, som möjliggör uppsikt och beslutsfattande på distans och i nära realtid. Information om maskinens placering, traktorstatus och servicekoder blir tillgängliga var som helst med en mobil enhet.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 22 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste