Dieselupproret ställs in

Efter många turer fram och tillbaka har arrangörerna bakom Dieselupproret bestämt sig för att ställa in den planerade demonstrationen på måndag.

Alexander von Bothmer har varit en av personerna bakom Dieselupproret. Men nu har man bestämt sig för att ställa in. Foto: Privat

I ett meddelande i Facebookgruppen ”Dieselupproret – ett enat lantbruk” skriver arrangören Alexander von Bothmer om beslutet:

”Det har vart tyst från oss admin en stund, och många undrar hur det kommer bli. Vi har velat, diskuterat, vridit och vänt fram och tillbaka men har landat i att vi ställer in, åtminstone i vårt namn. Det har tagit mycket tid, men kommer ta ännu mer tid att arrangera något sådant här, så det är viktigt att syftet uppnås. Vi tror inte att vi kommer klara av att uppnå syftet. Kanske framför allt eftersom vi inte ens har en regering med befogenhet att ändra något.”

Sämre uppslutning

Alexander skriver även att de upplevt en sämre uppslutning än vad de hade räknat med. De ville ha 300 traktorer på plats, men i en undersökning har bara 140 angett att de tänkt dyka upp med traktor.

Det har även varit svårt att få till de rätta polistillstånden. Som en del i demonstrationen ville man ställa upp traktorer vid Mynttorget, men poliserna godkände inte parkering utanför ordinarie parkeringsplats.

Tidsbrist

En annan anledning har varit att arrangörerna har mycket att göra på hemmaplan. Alexander fick själv ett barn för fyra veckor sedan, och skriver i en kommentar att han till en början inte förstått hur mycket tid en liten tar och att detta varit ett av de starkaste argumenten för honom att ställa in.

Men han avslutar meddelandet med att säga att om någon vill ta vid konceptet och gruppen är det bara att höra av sig till honom på Facebook.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 23 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste