Lastare för stort och smått från Case IH

Lantbruksmaskintillverkaren Case IH lanserar nu en helt ny serie frontlastare till traktorer upp till 240 hästkrafter. Totalt rör det sig om 27 olika lastarmodeller med smarta anslutningar och andra funktioner för hållbarhet och effektivitet.

Case IH:s nya frontlastarserie L finns i tre versioner med totalt 27 modeller till traktorer från Farmall C till Puma 240. Frontlastarna har funktioner som snabbkopplingar, automatisk nivellering och skyddad slangdragning för effektivt lastararbete. Foto: Case IH

Case IH:s satsning på nya frontlastare innehåller flera delar, från beställning till fabriksmontering och eftermarknad. Vill man som kund ha en frontlastare på sin nya traktor kan denna beställas förberedd för frontlastare från fabrik, vilket innebär att traktorn är utrustad med lastarfästen i framramen och skydd på motorhuven.

Tre versioner

När det gäller modellprogrammet hos den nya L-serien finns tre instegsmodeller i LA-versionen med en maximal lyfthöjd på fyra meter och en maximal lyftkapacitet på 1750 kilo. Dessa lastare erbjuds till traktorer från Farmall C till Maxxum-serien och har bland annat ett snabbfäste för hydrauliska- och elektriska kopplingar, snabbkoppling för själva lastaren samt mekanisk nivellering som standard för traktorer som beställs med lastare.

Näst störst är LU-versionen med 14 olika modeller för traktorer från Farmall C till Puma 175 CVX, som beskrivs av Case IH som flexibla lastare för dagligt bruk på gården. Den maximala lyfthöjden för lastarna i LU-versionen är 4,5 meter och lyftkapaciteten ligger som mest på 2 230 kilo. Dessa lastare kan i högre grad anpassas efter kundönskemål och erbjuder bland annat både mekaniska och hydrauliska alternativ för automatisk nivellering.

Smidig snabbkoppling

Likt den större LT-versionen har LU- lastarna vad Case IH kallar Fitlock 2+, ett snabbkopplingssystem för på- och avkoppling av frontlastaren. LT-lastarna finns i 10 olika modeller för traktorer från Farmall C till Puma 240 med en maximal lyfthöjd på 4,7 meter och en maximal lyftkapacitet på 2 720 kilo. Dessa toppmodeller har dessutom hydraulisk nivellering som standard.

För att man som kund lättare ska kunna navigera bland det stora urvalet av lastarmodeller har Case IH jobbat med modellbeteckningen där siffrorna indikerar vilken modellserie lastaren tillhör, samt dess maximala lyfthöjd och kapacitet. Tar man till exempel lastaren L4522T så indikerar 45 en maximal lyfthöjd på 4,5 meter, 22 en maximal lyftkapacitet på 2 200 kilo och T att lastaren är av modellen LT.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 23 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste