Anita Falkenek slutar som vd på KRAV

Anita Falkenek kommer att lämna sin tjänst som vd för KRAV efter sina fem år. Istället kommer vice vd Cecilia Lenbäck tillträda som tillförordnad vd.

Anita Falkenek avgår som vd på KRAV efter fem år. Foto: Krav

– Vi har under mina fem år som vd på KRAV genomfört ett omfattande förändringsarbete med fokus på marknaden och att positionera KRAV som en ekologisk hållbarhetsmärkning. Jag lämnar nu över till min efterträdare att leda nästa steg för KRAV med att helhjärtat fokusera på ökad försäljning av KRAV-märkt, säger Anita Falkenek, vd på KRAV i ett pressmeddelande.

Nöjda med insatsen

När Anita Falkenek tillträdde som vd på KRAV i mars 2017 var KRAV:s utmaningar att stödja en lönsam ekologisk produktion och att kunna tillgodose marknaden med KRAV-märkta varor.

– Styrelsen är mycket nöjd med den förflyttning och professionalisering som Anita Falkenek har åstadkommit under sina fem år på KRAV. Hon har rustat och byggt KRAV till en starkare organisation. Med dessa förändringar på plats är vi överens om att det nu krävs någon som med full energi kan ta detta vidare för att öka försäljningen av KRAV-märkt, säger Linus Källander, ordförande i KRAV:s styrelse.

Har utvecklat organisationen

Anita Falkenek har under sina fem år utvecklat KRAV till en mer professionell och modern organisation där man satsat på ökad digitalisering, kompetensväxling, bättre ekonomisk styrning, utveckling av både medarbetarskap och ledarskap, ny varumärkesstrategi, ett mer användarvänligt regelverk och en ökad närvaro i debatten.

Nu har styrelsen siktet inställt på att en ny vd ska kunna tillträda efter sommaren. Fram till dess tillträder vice vd Cecilia Lenbäck som tillförordnad vd för KRAV.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 12 januari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste