Nya avsnitt med bonden i fokus

Behöver du något nytt att lyssna på i traktorn? Nu lanserar LRF Örebro, Östergötland och Södermanland 12 nya avsnitt av podden Bonden & jag.

LRF lanserar nya avsnitt av podden Bonden & jag. Avsnitten är cirka 30 minuter långa. Foto: Isabella Odmark

”Övervakad av kriminella”, ”Restaurangen där ingen vet vad som serveras om ett halvår”, ”Möter krisen med kål och äpplen” samt ”Personkemi på gården är lika viktigt som kompetensen” är några av avsnitten i vårens säsong. Man kan även lyssna på lantbrukaren som byggt ett sinnrikt system med dammar för att klara sommarens torka.

–  Intresset för mat och lokalproducerat ökar. Vi tror att det också driver intresset för en podd som Bonden&Jag. Här gör vi det möjligt att hänga med ut till en matproducent och följa med i ett samtal om hållbarhet, miljöansvar och cirkulärt tänkande. Lyssnaren får möta en framtidsbransch med hopp, säger Carl Selling, projektledare och ansvarig utgivare.

Sedan tidigare finns 36 avsnitt med berättelser från olika områden och perspektiv. Bland annat lyfts framtidsjobben i den gröna näringen, integrationsprojekt som öppnar dörrar, digitalisering som ger nya insikter, ungdomar som ser möjligheter och hur maten ska räcka i en krissituation. Sedan lanseringen i april 2020 har podden haft drygt 17 500 lyssningar.

Podden går att hitta där poddar finns, och du hittar den även här.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades söndag den 16 januari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera