Matlagning på TikTok ska inspirera unga att välja svenskt

Enligt Svenskmärkning AB, som står bakom ursprungsmärkningen Från Sverige, är TikTok ett självklart nästa steg för att nå ut till viktiga målgrupper och man inleder nu ett samarbete med influensern Astrid Nordin. Målet är att inspirera fler unga att laga mat med svenska råvaror.

Matkreatören Astrid Nordin har slagit igenom på TikTok och i ett samarbete med Från Sverige kommer hon framöver att dela med sig av recept med svenska råvaror. Foto: Privat

Astrid Nordin har slagit igenom på TikTok som Sveriges nya hemmakock. Hon lägger ut korta matlagningsklipp med karaktäristiska så kallade voiceovers och har i dag över en halv miljon följare, varav de flesta är mellan 18-24 år. Nu inleder Astrid och Svenskmärkning AB ett samarbete, med målet att inspirera fler unga att laga mat på svenska råvaror. Astrid kommer i sina klipp även att berätta om fördelarna med att välja svenskt och vad ursprungsmärkningen Från Sverige innebär.

– Att nå ut via TikTok som plattform är ett självklart steg för Från Sverige då vi vet att vår viktiga målgrupp unga vuxna finns och spenderar mycket tid på plattformen. Astrid är en av Sveriges största matkreatörer som inspirerar till enkla och goda recept och dessutom är bra på att inkludera och engagera sina följare. Vi ser verkligen fram emot samarbetet, säger Evelyn Berkeley, digital kommunikatör, Svenskmärkning AB, i ett pressmeddelande.

Under perioden januari till juni kommer Astrid att en gång i månaden lägga ut ett nytt recept i videoformat på TikTok och Instagram. Du hittar Astrid under namnet @astridnrdn, och den första videon kommer att publiceras den 23 januari. Recepten med tillhörande videoklipp kommer även att publiceras på Från Sveriges hemsida och sociala medier.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 21 januari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Nu våras det för lantbruket

Krönika: Äntligen har våren kommit! Ett säkert vårtecken är att det nu är full fart ute på fälten. Hur är det möjligt att alla som har mark att bruka blir som små spralliga barn på julafton, så fort de ser den förste som ger sig ut på sina fält? Det tycker jag är härligt, för äntligen lever landsbygden igen! Det som däremot dämpar vårkänslan är det pågående kriget i Ukraina och de ännu större prisstegringar som skett sedan sist ni läste mina ord. Tänk om vi vetat då att det värsta ännu inte hänt.

 

Kommentera

Hur kommer det sig att det ofta är djur precis överallt?

Krönika: Jag har under mina ändå ganska få år i branschen (jag vet ju väldigt många som hållit på med lantbruk längre än vad jag har levt…) börjat snickra på en mental checklista inför stallbygge. Oron i världen gör ju som alla vet att prisläget är otroligt ovisst. Det jag har att komma med som framtidsspaning om just det, är ingenting som inte andra vet mycket bättre. Därför tänkte jag skriva ner min lilla checklista istället.

 

Kommentera