Pöttinger kan lasta optimalt

En ny funktion på Pöttingers Europrofi Combiline självlastarvagnar gör att vagnen alltid kan lastas så full som möjligt med det optimala lastningstrycket. 

Lämpligast lastningsstrategi kan väljas från förarhytten för att matcha den aktuella uppgiften. Foto: Valdemar Jensen

Europrofi Combiline självlastarvagnar har funnits i flera decennier och har nu fått ytterligare en optimering för att få mer användarvänlighet och flexibilitet samtidigt som foderkvalitén behålls. Den nya funktionen är en frontpanel med en givare på som säger åt vagnen när det är dags att köra mattan bakåt. Genom detta så kan vagnen verkligen fylla upp sig ordentligt till kanterna, Det skriver Pöttinger i ett pressmeddelande.

Frontpanelens sensor kopplar på och av skrapgolvet, med en tidsfördröjning förinställd vid behov för att kunna packa lite extra innan mattan matas bakåt. Foto: Pöttinger

Frontpanelen sitter monterad längst fram på vagnen, monterad med en stark fjäder som trycks ihop när lasset kommit upp till panelen och pressat panelen mot givaren som signalerar till mattan att mata lasset bakåt en liten bit.

För att packa fodret maximalt men samtidigt bibehålla bästa möjliga foderkvalité vid lastning kan ytterligare en sensor väljas till som övervakar belastningsmomentet på rotorn. Detta tillval är speciellt användbart vid våt och tung skörd när fodret kan ha svårt att nå upp till frontpanelen. Blir belastningen på rotorn för hög så matar mattan automatiskt bakåt en bit.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 23 februari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det går inte att fatta fel beslut

Krönika: Brukar du tänka att det här beslutet är det optimala och sedan göra tvärtom? Nej, jag tänkte väl det. Vardagen består av många val och beslut som ska tas. En del sker medvetet och andra utan att du reflekterar över det. Vissa beslut kräver mer underlag än andra och en del går att fatta på den sköna magkänslan. Det senare behöver inte vara fel baserat på dina värderingar, men är inte optimalt i alla lägen.

 

Kommentera