Jobbar mot fossilfria transporter

Martin & Servera Logistik satsar på en modern och klimatsmart fordonsflotta och byter ut gamla dieselfordon till 40 biogasfordon från Scania.

–Den utveckling på energimarknaden vi ser nu stärker oss i uppfattningen att det är riskabelt att bli beroende av ett specifikt förnybart drivmedel, säger Stefan  Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik. Foto: Martin & Servera

– Martin & Serveras mål är att verksamheten ska vara klimatneutral senast 2030. Eftersom kärnan i vår verksamhet är att köra ut livsmedel och andra varor till restauranger och offentliga kök, så satsar vi stort på att ställa om fordonsflottan till fossilfri drift, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik, i ett pressmeddelande.

Diversifierad bränslestrategi

Företaget har nu beställt biogasfordon från Scania och förra sommaren beställdes tio gasbilar som nu kompletterats md ytterligare 30 biogasfordon. Man har även beställt ett elfordon.

– För att nå bästa effektivitet och ekonomi väljer vi att arbeta med en diversifierad bränslestrategi. Den utveckling på energimarknaden vi ser nu stärker oss i uppfattningen att det är riskabelt att bli beroende av ett specifikt förnybart drivmedel, säger Stefan.

Dialog med kunderna

Att företaget väljer att köra på olika drivmedel är något som Scania ser som en växande trend generellt.

– Vi ser att många stora transportörer väljer en diversifierad fordonsflotta med flera olika förnybara drivmedel för att nå klimatmålen och för att bygga kunskap om olika hållbara alternativ, Scania erbjuder sedan lång tid tillbaka en bred palett av drivlinor som kan köras på förnybara drivmedel (el, gas, etanol, RME, HVO) och vårt mål är att det ska finnas ett hållbart alternativ för varje transport. I nära dialog med våra kunder erbjuder vi det alternativ som passar bäst utifrån deras förutsättningar, säger Jessica Björkquist, e-mobility ansvarig på Scania Sverige.

Med de fordon som företaget nu beställt kommer hälften av deras lastbilar drivas med fossilfria drivmedel och till 2025 räknar man med att ha ställt om hela fordonsflottan.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 april 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste