Snabb nyhet från Trejon

Trejon utökar sitt sortiment med den nya kompaktlastaren Trejon Flexitrac 1248CAB-2S, som blir en del av 12-serien. Kompaktlastaren går bland annat att köra i en högre hastighet och har enligt Trejon en hög utrustningsnivå. 

 

Denna nya kompaktlastare blir en del av Trejon Flexitrac 12-serie, och har både likheter och skillnader mot övriga modeller. Bland annat är bakänden något längre för att rymma den nya 4-cylindriga Yanmar dieselmotorn. Foto: Trejon

Enligt Trejon är en av de stora nyheterna med den nya kompaktlastaren att den har en framkörningshastighet på upp till 28 kilometer i timmen. Något man valt att satsa på för att möta en stor efterfrågan på marknaden. Lastaren är utrustad med en ny 48 hästkrafters 4-cylindrig Euro5 motor från Yanmar, som enligt tillverkaren ska ge rejält med kraft både vid arbete och vägtransport. Jämfört med övriga modeller i 12-serien ger den nya motorn en högre effekt och även ett högre vridmoment vilket är förutsättningen för den höga framkörningshastigheten.

Precis som övriga modeller i 12-serien har lastaren en kraftig parallellförd lastare som är utrustad med dubbla lyftcylindrar och Z-länk för tiltfunktionen. Konstruktionen ger en lyftkraft på 2 000 kilo.

Enligt Trejon levereras maskinen i standardutförandet med elektrisk hög och lågväxel, Trima/SMS-redskapsfäste, hydrauliskt redskapslås, 3:e hydraulfunktion, 4-hjulsdrift, motorvärmare samt LED trafik- och arbetsbelysning.

– Vi jobbar vidare med vårt koncept ”allt ingår” och även om det inte kan tas helt ordagrant så har vi en väldigt hög utrustningsnivå som standard på alla våra Flexitrac modeller. Allt för att ge kunden ett prisvärt paket färdigt från fabrik, säger Johan Schols, sälj- och marknadsansvarig på Trejon, i ett uttalande. 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 02 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Nu våras det för lantbruket

Krönika: Äntligen har våren kommit! Ett säkert vårtecken är att det nu är full fart ute på fälten. Hur är det möjligt att alla som har mark att bruka blir som små spralliga barn på julafton, så fort de ser den förste som ger sig ut på sina fält? Det tycker jag är härligt, för äntligen lever landsbygden igen! Det som däremot dämpar vårkänslan är det pågående kriget i Ukraina och de ännu större prisstegringar som skett sedan sist ni läste mina ord. Tänk om vi vetat då att det värsta ännu inte hänt.

 

Kommentera

Hur kommer det sig att det ofta är djur precis överallt?

Krönika: Jag har under mina ändå ganska få år i branschen (jag vet ju väldigt många som hållit på med lantbruk längre än vad jag har levt…) börjat snickra på en mental checklista inför stallbygge. Oron i världen gör ju som alla vet att prisläget är otroligt ovisst. Det jag har att komma med som framtidsspaning om just det, är ingenting som inte andra vet mycket bättre. Därför tänkte jag skriva ner min lilla checklista istället.

 

Kommentera