Fredrik Jönsson är ny Head of Lantmännen Biorefineries

Fredrik Jönsson tillträdde den nya tjänsten den 2 maj, med uppdraget att driva och utveckla verksamheten vidare. Han har många års erfarenhet från både lantbruks-och livsmedelsföretag.

Fredrik Jönsson ny Head of Lantmännen Biorefineries. Han är 49 år och kommer ursprungligen från Trelleborg. Han har mångårig erfarenhet från ledande befattningar i Lantbruks- och livsmedelsföretag, däribland Scan, Svenska Livdjur & Service och KLS/Ugglarps. Foto: Lantmännen

– Det är fantastiskt att fortsätta utvecklas inom koncernen. Tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare inom Biorefineries ser jag verkligen fram emot vår tillväxtresa framåt, säger Fredrik Jönsson, i ett pressmeddelande. 

I september 2021 rekryterades Fredrik Jönsson från division Lantbruk till Biorefineries. Sedan dess har han arbetat som Procurement Manager, med att bredda och utveckla verksamheten. Fredrik har många års erfarenhet från ledande befattningar inom lantbruks- och livsmedelsföretag. Han har bland annat arbetat för Scan, Svenska Livdjur och Service samt på KLS/Ugglarps.

– Det är väldigt glädjande att vi kan rekrytera en stark internkandidat till den här viktiga ledarrollen inom Lantmännen. Med sitt tydliga ledarskap och långa erfarenhet inom Lantbruk och livsmedelsproduktion är jag säker på att Fredrik kommer att fortsätta utveckla Lantmännen Biorefineries verksamhet till att bli Norra Europas ledande bioraffinaderier med hållbarhet i världsklass, säger Lars Gunnar Edh, chef för division Energi.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 03 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Nu våras det för lantbruket

Krönika: Äntligen har våren kommit! Ett säkert vårtecken är att det nu är full fart ute på fälten. Hur är det möjligt att alla som har mark att bruka blir som små spralliga barn på julafton, så fort de ser den förste som ger sig ut på sina fält? Det tycker jag är härligt, för äntligen lever landsbygden igen! Det som däremot dämpar vårkänslan är det pågående kriget i Ukraina och de ännu större prisstegringar som skett sedan sist ni läste mina ord. Tänk om vi vetat då att det värsta ännu inte hänt.

 

Kommentera

Hur kommer det sig att det ofta är djur precis överallt?

Krönika: Jag har under mina ändå ganska få år i branschen (jag vet ju väldigt många som hållit på med lantbruk längre än vad jag har levt…) börjat snickra på en mental checklista inför stallbygge. Oron i världen gör ju som alla vet att prisläget är otroligt ovisst. Det jag har att komma med som framtidsspaning om just det, är ingenting som inte andra vet mycket bättre. Därför tänkte jag skriva ner min lilla checklista istället.

 

Kommentera