Danska jordbruk vill lämna Ryssland

Danskägda storjordbruk vill sälja av sina verksamheter i Ryssland. Sammanlagt brukar de 22 000 hektar.

Flera danska företag som har verksamheter i Ryssland planerar att avyttra dessa. Arkivfoto: Isabella Odmark

Enligt Landbrugsavisen vill danskägda Goodvalley sälja sin ryska verksamhet som omfattar en årlig produktion av 134 000 slaktgrisar samt brukande av 6 100 hektar jord.

AgroEast och Krasnodar-Agro uppger att de vill avyttra sin verksamhet om 15 600 hektar växtodling.

Idavang med grisstallar och slakteri i Ryssland planerar dock inte att sälja sin verksamhet, produktionen omfattar 36 000 ton kött.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 05 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Nu våras det för lantbruket

Krönika: Äntligen har våren kommit! Ett säkert vårtecken är att det nu är full fart ute på fälten. Hur är det möjligt att alla som har mark att bruka blir som små spralliga barn på julafton, så fort de ser den förste som ger sig ut på sina fält? Det tycker jag är härligt, för äntligen lever landsbygden igen! Det som däremot dämpar vårkänslan är det pågående kriget i Ukraina och de ännu större prisstegringar som skett sedan sist ni läste mina ord. Tänk om vi vetat då att det värsta ännu inte hänt.

 

Kommentera

Hur kommer det sig att det ofta är djur precis överallt?

Krönika: Jag har under mina ändå ganska få år i branschen (jag vet ju väldigt många som hållit på med lantbruk längre än vad jag har levt…) börjat snickra på en mental checklista inför stallbygge. Oron i världen gör ju som alla vet att prisläget är otroligt ovisst. Det jag har att komma med som framtidsspaning om just det, är ingenting som inte andra vet mycket bättre. Därför tänkte jag skriva ner min lilla checklista istället.

 

Kommentera