Jan-Erik Hansson invald i Lantmännens styrelse

Efter Lantmännens föreningsstämma den 5 maj blir det inte bara miljardutdelning till medlemmarna. Styrelsen får också en ny medlem, Jan-Erik Hansson.

Jan-Erik Hansson valdes in som ny ledamot i Lantmännens koncernstyrelse på förbundsstämman den 5 maj. Foto: Lantmännen

På stämman beslutades att Lantmännens koncernstyrelse ska bestå av nio ledamöter, samt arbetstagarrepresentanter. Inför stämman den 5 maj hade tidigare ledamot Hans Wallemyr avböjt omval, och ny in i styrelsen blev Jan-Erik Hansson.

Jan-Erik är 59 år och driver tillsammans med sin familj och medarbetare en lantbruksverksamhet med mjölk, kött, entreprenad, fastigheter och skog i Färila, Hälsingland.

– Det är väldigt hedrande att ha blivit invald i Lantmännens styrelse. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och kunskap och tillsammans med övriga i styrelsen skapa än bättre förutsättningar för Lantmännen som företag och ett svenskt lantbruk i världsklass, säger Jan-Erik Hansson i ett pressmeddelande.

Utöver nyvalet på Jan-Erik blev det omval av Sonat Burman-Olsson, Jan Ehrensvärd och Per Wijkander. Övriga ledamöter är valda fram till stämman nästa år. Även ordförande Per Lindahl och vice ordförande Jan Ehrensvärd fick fortsatt förtroende på sina poster.

– Jag vill hälsa Jan-Erik varmt välkommen som ny ledamot, han kommer bidra med sin gedigna erfarenhet från såväl sin egen verksamhet som tidigare styrelseuppdrag inom lantbruket. Han kommer utgöra ett betydelsefullt tillskott till vår styrelse och Lantmännens fortsatta utveckling och långsiktiga strategi från jord till bord, säger Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.

Lantmännens styrelse består därmed av ordförande Per Lindahl och vice ordförande Jan Ehrensvärd samt Gunilla Aschan, Jenny Bengtsson, Sonat Burman-Olsson, Johan Bygge, Jan-Erik Hansson, Henrik Wahlberg och Per Wijkander. Samt tre arbetstagarrepresentanter.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 06 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Nu våras det för lantbruket

Krönika: Äntligen har våren kommit! Ett säkert vårtecken är att det nu är full fart ute på fälten. Hur är det möjligt att alla som har mark att bruka blir som små spralliga barn på julafton, så fort de ser den förste som ger sig ut på sina fält? Det tycker jag är härligt, för äntligen lever landsbygden igen! Det som däremot dämpar vårkänslan är det pågående kriget i Ukraina och de ännu större prisstegringar som skett sedan sist ni läste mina ord. Tänk om vi vetat då att det värsta ännu inte hänt.

 

Kommentera

Hur kommer det sig att det ofta är djur precis överallt?

Krönika: Jag har under mina ändå ganska få år i branschen (jag vet ju väldigt många som hållit på med lantbruk längre än vad jag har levt…) börjat snickra på en mental checklista inför stallbygge. Oron i världen gör ju som alla vet att prisläget är otroligt ovisst. Det jag har att komma med som framtidsspaning om just det, är ingenting som inte andra vet mycket bättre. Därför tänkte jag skriva ner min lilla checklista istället.

 

Kommentera