#jordbruksbilden

Visa oss din gård och din verksamhet och få chansen att bli publicerad i Jordbruksaktuellt och på vår Instagram. Följ oss under namnet Jordbruksaktuellt och märk din bild med #jordbruksbilden.

 

@5150pro 
Björn Ekdahl jobbar som maskinförare på RTEAB utanför Uppsala. Vid ett besök på Åby Gård där han praktiserade under gymnasiet fotade han gårdens Fendt 724 och en Spirit 600 som gjorde sig redo för vårbruk. Foto: @5150pro

 

@forsafjalljordbruk 
Lamning på Forsa Fjälljordbruk i Duved. På gården bedrivs nöt-, lamm-, och grisproduktionen med äldre svenska lantraser som Klövsjöfår, Fjällko och Linderödssvin med egen försäljning utan mellanhänder direkt till kund på gården i egen butik. Foto: @forsafjalljordbruk
 
@oloflarsgard 
@oloflarsgard 
Den senaste tiden har det varit både harvning i solnedgång och kosläpp på Olof Lars Gård i Tvååker Halland. Mjölkgården drivs av bröderna Mattias och Fredrik Lindeberg. På gården finns cirka 700 mjölkande plus uppfödning av tjurkalvar och rekrytering, totalt cirka 2 000 djur. 
Foto kobilden: Sara Weiland @weiland

 

 

 

Jordbruksaktuellt

 

Artikeln publicerades torsdag den 12 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på. 

Kommentera