Samson presenterar en ny serie flytgödselspridare

Samson Agro presenterar SAMSON PG II Genesis som kommer att efterträda Samsons nuvarande flytgödselspridarserie som de har tillverkat sedan 2013. Den nya serien bygger mycket på föregångaren men kommer även med flera nya förbättringar.

Samson har byggt vidare på sin gamla serie gödseltunnor som de tillverkat sedan 2013. Den nya serien kallas SAMSON PG II Genesis och kommer med vissa förbättringar. Foto: Samson

Benämningen på den gamla serien är lik den nya, det som skiljer dem åt är endast Genesis som den nya kallas. Den nya serien kommer finnas som två- eller treaxlade och får sitt modellnamn efter tankens kapacitet. De tvåaxlade versionerna kommer rymma 18 eller 20 kubikmeter och heter därmed PG II 18 Genesis och PG II 20 Genesis. De treaxlade tunnorna heter PG II 28 Genesis, PG II 31 Genesis och PG II 35 Genesis och rymmer därmed 28, 31, respektive 35 kubikmeter.

PG II Genesis kommer med ny teknik för en både effektivare och mer exakt spridning av flytgödsel. De tvåaxlade tunnorna är byggda för att få plats med 1 950 millimeter höga och 800 millimeter breda hjul och de treaxlade tunnorna är byggda för 1 850 millimeter i höjd och 800 millimeter i bredd. Med dessa stora hjul fördelas enligt tillverkaren marktrycket mycket bra och lufttrycket kan justeras antingen automatiskt eller manuellt från traktorns hytt beroende på markens skick eller när man ska ut på vägen.

Genesis-serien kommer också med en nyutvecklad hydrauldrift SAMSON HPD (Hydraulic Power Drive) på en av gödseltunnornas axlar för att alltid kunna hjälpa traktorn framåt i tuffa förhållanden. Detta system finns redan på Samsons tidigare serie gödseltunnor men benämningen skiljer dem åt, på den tidigare serien var namnet HWD (Hydraulic Wheel Drive). 

Genesis-serien kontrolleras fortsatt via Samsons SlurryMaster 8 000 enhet som styr pump- och flödessystem för att säkerställa en mer effektiv och exakt spridning för grödan.   

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 12 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på. 

Kommentera